ZESDE GROENGASTANKSTATION IN DE PROVINCIE UTRECHT GEOPEND

DATUM 11-4-2013

Wethouder Michiel van Liere van de gemeente Houten en Jacqueline Cramer, directeur van het Utrecht Sustainability Institute, hebben op 11 april 2013 het zesde Groengastankstation in de provincie Utrecht en het eerste Groengastankstation in de gemeente Houten geopend. Het station is te vinden bij het gecertificeerde Leaseprof Autobedrijf “De Rooy” Tankstation aan de Darwinstraat 20 in ’t Goy.

Tijdens de openingsbijeenkomst konden geïnteresseerde bedrijven zelf ervaren hoe een auto op Groengas rijdt en zich laten informeren door bedrijven die er al op rijden. De deelnemers hebben veel informatie gekregen voor de eigen afweging. Jacqueline Cramer is blij dat ondernemers de handschoen oppakken en concreet aan de slag gaan met duurzaamheidsinitiatieven. Cramer: “Rijden op Groengas is een goede stap voorwaarts op weg naar duurzame mobiliteit.” Michiel van Liere wees ook op de gunstige effecten van het gebruik van Groengas voor mens en dier. “Minder CO2, minder fijnstof, maar ook minder decibellen in het verkeer. Er zijn nu bijna 250 voertuigen op Groengas geregistreerd in Houten. Daarmee staan we op de zesde plaats in het land. Ik zeg: op naar de 1.000 voertuigen!”

Leaseprof gecertificeerd Autobedrijf De Rooy: “klanten willen graag samenwerken met partijen die op een verantwoorde manier ondernemen. Daar draagt ook de opening van het Groengasvulpunt van vandaag aan bij. Ik ben ernorm trots dat wij het eerste vulpunt in Houten zijn en ik hoop zowel particulieren als bedrijven bij ons te mogen ontvangen.

De provincie Utrecht stimuleert schoon vervoer. Dit Groengasvulpunt is mede gerealiseerd met een renteloze lening van de provincie Utrecht. In juni wordt het volgende Groengasvulpunt in de provincie Utrecht geopend. Groengas is één van de schoonste autobrandstoffen die momenteel beschikbaar is, en ook nog eens één van de goedkoopste. Het heeft nauwelijks uitstoot van fijnstof, stikstofdioxide en CO2, zodat rijden in een auto met Groengas bijdraagt aan gezonde lucht en een gezond klimaat.

Bron: Provincie Utrecht.nl