Winterbanden met flinke korting via LeaseProf

LeaseProf Service Centers heeft de handen ineen geslagen met ABS Autoherstel en AD Benelux om samen met verzekeringsmaatschappij Inshared een bandenverzekering en een “bandenbundel” voor winterbanden te beginnen. Voor €1,20 per maand kunnen klanten van Inshared zich verzekeren tegen lekke banden, met korting van 25% tot 50% winter- en/of zomerbanden aanschaffen en voor €25 per seizoen (= €50 per jaar) hun banden in een “bandenhotel” laten opslaan.

Voor de maandpremie van €1,20 krijgen de verzekerden toegang tot het bandenloket van Inshared voor reparatie van hun lekke banden. Of ze van de andere diensten van het “bandenprogramma” gebruik willen maken, kunnen ze onafhankelijk daarvan beslissen. Voor de zogeheten bandenbundel is door de deelnemende autobedrijven een grote voorraad winterbanden ingeslagen. Met het aanbieden van winterbanden tegen flinke kortingen hoopt Inshared het veiliger rijden te bevorderen, wat zowel de verzekeraar als de verzekerden ten goede komt.

Er zijn twee kortingen mogelijk voor de aanschaf van winterbanden. Wie banden van het merk Meteor aanschaft, krijgt 50% korting, op banden van Dunlop, Good Year en Uniroyal krijgt de zakelijk rijder of de privérijder 25% korting. Voor een bandenwissel betaalt iedereen bij de aangesloten autobedrijven €60, voor de opslag van de winter- of zomerbanden €25 per seizoen. Een inspectie van de zomer- of winterbanden is voor de Inshared-verzekerden gratis.

Voor de samenwerkende autobedrijven LeaseProf Service Centers, ABS Autoherstel en AD Benelux betekent deze bandenactie extra werk voor de werkplaatsen en een aantal nieuwe klanten die wellicht “blijvertjes” zijn. Als de verzekerden zich tijdig melden, hoeven ze niet bang te zijn voor een run op de winterbanden zodra de eerste sneeuw valt. Vorig jaar waren de winterbanden niet aan te slepen en visten velen achter het net. Nu er opnieuw een winter met veel sneeuw is voorspeld, staan de winterbanden opnieuw volop in de belangstelling.