Toegang recall-informatie voor universelen

Informatie over welke auto’s zijn teruggeroepen naar de werkplaats wordt nu alleen nog verstrekt aan importeurs. Zij geven deze informatie dan weer door aan hun dealers.

De regels over het doorgeven van recall-informatie aan onafhankelijke autobedrijven zijn Europees vastgesteld. Twee jaar geleden al gaf toenmalig minister Eurlings op het congres van Bovag Onafhankelijke Autobedrijven aan dat hij werk wilde gaan maken van een informatiesysteem voor de Nederlandse markt. Ook onafhankelijke autobedrijven zullen dan toegang krijgen tot recall-informatie. Eind mei heeft het ministerie van Infrastructuur en Milieu daadwerkelijk de opdracht gegeven aan de RDW om zo’n informatiesysteem te ontwikkelen.

Ze hebben dan wel lang op het goede nieuws moeten wachten, maar Bovag Onafhankelijke Autobedrijven is verheugd dat er nu eindelijk actie wordt ondernomen. “We zijn blij dat de belofte van Eurlings nu eindelijk wordt ingelost.” Aldus voorzitter Bertho Eckhart.

Hoe binnen dit systeem de informatie bekend gemaakt zal worden is nog niet duidelijk, evenals de manier waarop onafhankelijke autobedrijven in staat gesteld kunnen worden om autobezitters in hun regio actief te benaderen. Bovag Onafhankelijke Autobedrijven is nu nog in overleg met de RDW en andere betrokken partijen over de vraag hoe de specificaties zullen worden ingevuld. “Maar het is voor een onafhankelijke autobedrijf weer een flinke, grote stap voorwaarts.” Zegt Eckhart.

De RDW verwacht het systeem in 2012 af te kunnen ronden.

Bron: Bovag.nl