Steeds meer apps voor in de auto helpt lease auto onderhoud

Apps en smartphones. Ze vormen een steeds groter deel van ons dagelijks leven. We zijn niet meer alleen altijd mobiel bereikbaar om te bellen, maar ook om te e-mailen, een berichtje te sturen via twitter of andere sociale netwerken. We volgen het nieuws en plannen zelfs een uitstapje op onze smartphone.

Ook voor de automobilist zijn er talloze apps beschikbaar. Navigatieprogramma’s maken een apart navigatiesysteem als de Tomtom overbodig. Er is zelfs een app die ons feilloos naar het goedkoopste tankstation in de buurt brengt. Het is nu zover dat ook autofabrikanten zelf beginnen met het uitbrengen van apps. Zo heeft Skoda haar serviceboekje volledig gedigitaliseerd in de vorm van een app. De Skodarijder kan zo gemakkelijk onderweg opzoeken wat er met zijn voertuig aan de hand is. Kan hij het probleem niet zelf oplossen, dan leidt de app hem naar de dichtstbijzijnde Skodadealer.

Dit is echter nog maar het begin van de ontwikkelingen op dit gebied. De smartphone staat op het punt om volledig in de auto geïntegreerd te worden. Autofabrikant BMW biedt bijvoorbeeld de mogelijkheid om via hun app de functies van de iPhone over te brengen naar het veel grotere dashboardscherm. Zo kunt u onderweg naar de webradio luisteren, of naar uw eigen nummers. Ook Facebook en Twitter bijhouden behoort tot de opties.

Volgens Audi kon daar nog een schepje bovenop. Het bedrijf werkt al enige tijd aan een app genaamd CarMonitor, dat de prestaties van de auto moet gaan analyseren. Grootheden als toerental en emissie zullen worden bijgehouden en kunnen dan tijdens het rijden worden gevolgd op het dashboard. Nu maar hopen dat we met al deze opties onze aandacht op de weg weten te houden.

Bron:Reformartorisch dagblad