Privé rijden zonder bijtelling juridisch mogelijk

Care Dienstengroep en accountantsorganisatie Accon AVM hebben een constructie bedacht waardoor de leaserijder privé kan rijden zonder de forse fiscale bijtelling elk jaar. Interessant voor iedereen die meer dan 500 km per jaar privé rijdt – en dat gebeurt al gauw. Door een ander soort leasecontract voor zowel werkgever als werknemer kan deze bijtelling nu worden omzeild.

De constructie werkt als volgt: de werkgever sluit een contract met een leasemaatschappij en betaalt alleen voor de zakelijke verreden kilometers. De werknemer sluit ook een contract met de leasemaatschappij waarbij hij de privé kilometers voor zijn rekening neemt. Via software wordt precies bijhouden welke rit privé en welke zakelijk is. Die software gaat zelfs zover dat ook meerdere werknemers van één auto gebruik kunnen maken, zowel zakelijk als privé.

Zowel voor werkgevers als voor werknemers pakt deze regeling voordeliger uit dan de oude regeling met 500 privé kilometers onbelast. De werknemer krijgt een veel lagere bijtelling en de werkgever hoeft niet voor de privékilometers van zijn mensen op te draaien. Voor de leasemaatschappij maakt het niet uit, die wordt gewoon betaald. Een drievoudige win-win situatie. Uit de jurisprudentie blijkt dat deze contractuele verhoudingen stevig genoeg zijn om de wet te omzeilen.

Bron: www.aftersalesmagazine.nl