Op vakantie met uw leaseauto? Doe de vakantiecheck

Het zonnetje begint te schijnen en het buitenland roept. U wilt op vakantie. Een groot aantal Nederlanders kiest ervoor om met de auto te gaan. Zij hebben hun vervoer graag altijd bij de hand. Voordat u echter met uw (lease)auto vertrekt naar verre oorden zijn er een aantal dingen waar u aan moet denken.

Zorg er altijd voor dat uw auto helemaal in orde is voordat u vertrekt en doe de vakantiecheck. Dat kunt u doen door hem naar een garage te brengen voor een onderhoudsbeurt. Laat ook de bandenspanning controleren.

Ook al maakt u gebruik van een navigatiesysteem, zorg dat u een beeld heeft van de omgeving waarin u gaat rijden. Neem ook een wegenkaart van uw vakantieland mee. Als de navigatie uitvalt kunt u dan toch uw weg vinden.

Als u naar een ander land gaat is het belangrijk dat u bekend bent met de regels wat betreft autorijden, gordels en vignets die daar gelden. Zorg ook dat u voldoende verzekerd bent.

Neem altijd een EHBO doosje mee, zeker als u met kinderen rijdt. Zorg ook dat u het nummer van de pechhulp van uw leasemaatschappij kent. Mocht er toch iets misgaan dan kunt u snel hulp inschakelen. Zo stapt u met een gerust hart de auto in.

Ook tijdens de reis is het belangrijk om op uw veiligheid te blijven letten. Vooral tijdens lange ritten wordt aanbevolen om elke twee uur een kwartier pauze te nemen of zo mogelijk van chauffeur te wisselen.

Wij wensen u alvast een goede reis!