Nieuwe website voor brandstofverbruik

Er is een nieuwe website online die het verbruik en het onderhoud van zowel zakelijke als privé auto’s bijhoudt. Ook bedrijfsauto’s tot 3,5 ton, motoren en oldtimers kunnen op deze site terecht. Een van de handigheidjes op de site is dat iemand die een andere auto wil aanschaffen, precies kan uitrekenen wat die auto aan brandstof verbruikt.

De gegevens van de website brandstofverbruik.nl gaan terug tot 1986 en zijn gebaseerd op de informatie van de Nederlandse importeurs. Aan de hand van de brandstofcalculator kan de favoriete auto worden vergeleken met nog een paar auto’s die ook hoog scoren op het wensenlijstje. Ook verbruik per jaar, per kilometer en het energielabel worden weergegeven. Wie wil kan nadat hij is ingelogd, zijn complete autoadministratie op de website voeren. Tot en met het onderhoud. Zowel voor bedrijven, leasemaatschappijen als de privérijder is deze functie toegankelijk. Een account kan meer dan een auto verwerken. Ook op de mobiele telefoon is het account bereikbaar.

De website zal later dit jaar ook de kosten per automodel per verzekeraar bevatten; een verdere verfijning voor wie zijn autokosten zoveel mogelijk wil drukken. Voor de autobedrijven en garages is het interessant om te weten hoe de voertuigslijtage op grote schaal ligt. Zo biedt de website voor iedereen wat. Verzekeraars en autobedrijven kunnen adverteren op de site.

Er bestaan al andere websites waar autogegevens en brandstofverbruik kunnen worden opgezocht, maar volgens de eigenaren van brandstofverbruik.nl is hun site gebruiksvriendelijker, valt er meer te vergelijken en is hun database groter.

Bron: Automobielmanagement.nl