Leaserijders tanken vaak te duur

Leaserijders kunnen zichzelf of hun werkgever flink wat geld besparen als ze goed nadenken waar ze gaan tanken. Die besparing kan oplopen tot bijna €300 per jaar. Voor een bedrijf met veel leaserijders een aantrekkelijk bedrag.

De meeste leaserijders tanken volgens de grote leasemaatschappijen vaak aan de snelweg, waar de benzine het duurst is. Zouden ze bij andere pompen tanken dan kost dat per jaar €200 minder, terwijl ze als ze bij onbemande tankstations tanken nog eens €80 extra kunnen besparen.

Navigatiesysteem en app

Het wordt de automobilist tegenwoordig erg gemakkelijk gemaakt om voordelig te tanken. Een heleboel navigatiesystemen geven niet alleen aan waar het dichtstbijzijnde tankstation is, maar ook welke prijs die hanteren. Twee straten verder rijden voor een paar cent per liter minder is op die manier niet zo moeilijk.

Bovendien bestaat er nu ook de app “Brandstof” waar eveneens op wordt aangegeven waar de goedkoopste benzine is te krijgen. Leaserijders met een smartphone of een tablet kunnen zich dus ook op die manier oriënteren. De app kost eenmalig een klein bedrag, maar mag de eerste maand gratis worden uitgeprobeerd. En de aanschafkosten zijn bij de eerste volle tank al terugverdiend.