Leaseprof Autobedrijf de Rooy Erkend Duurzaam

Het certificaat Erkend Duurzaam, bedoeld voor auto- en truckdealers die duurzaam ondernemen, is inmiddels twee jaar oud. Een versie ervan die speciaal is toegespitst op onafhankelijke autobedrijven is onlangs voor het eerst uitgereikt aan Auto Voskuilen uit Houten en AD Autobedrijf De Rooy uit ‘t Goy.

De eigenaren van beide autobedrijven zijn enthousiast. Ernestine Voskuilen van Auto Voskuilen hoopt dat het certificaat zowel bij de medewerkers van het bedrijf als bij de klanten zal leiden tot meer bewustwording. “Toegegeven, toen we startten met het certificeringsproces bestond er wel wat scepsis in het bedrijf. Maar iedereen is nu echt heel bewust met duurzaamheid bezig. En dat zien onze klanten.”

Peter de Rooy van AD Autobedrijf De Rooy zegt wel al bewustwording onder zijn klanten te zien. Volgens hem gaan ze er steeds meer op letten of je duurzaam onderneemt. “Sommige afnemers stellen het zelfs als eis.” Zegt de Rooy. Ook Leaseprof is natuurlijk trots op haar partner AD Autobedrijf De Rooy voor het behalen van het certificaat.

“De aandacht voor duurzaam ondernemen onderstreept het professionele niveau van het onafhankelijke autobedrijf.” Aldus Bertho Eckhardt, voorzitter van Bovag Onafhankelijke Autobedrijven. Hij zegt de duurzaamheidstrainingen de komende maanden helemaal volgeboekt te hebben. “Er zullen later dit jaar nog veel certificeringen volgen verwacht ik.”

Bron: Bovagkrant.nl