JIFELINE

Automotive diagnose, programmering en codering op afstand via unieke interface.

Jifeline biedt de automotive aftermarket een uniek diagnoseconcept. Autobedrijven worden ontzorgt bij het programmeren en coderen van voertuig elektronica. Daarnaast ondersteunen wij de werkplaats bij diagnose van complexe storingen.

Hoe werkt Jifeline?

Via de Jifeline interface wordt op afstand verbinding gemaakt met de auto, die de werkplaats dus niet hoeft te verlaten. De communicatie tussen de auto en de Jifeline-specialist op afstand verloopt geheel via wifi of het 3G/4G-netwerk. De Jifeline wordt aan de ene kant gekoppeld aan de OBD-stekker, de andere zijde is verbonden met een (Android) tablet of smartphone. Zodra de verbinding met de auto herkend wordt opent automatisch de Jifeline app.

Tijdens de communicatie wordt de kwaliteit van de verbinding gemeten zodat deze niet voor verrassingen zorgt. Ook zaken als de boordspanning van het betreffende voertuig worden nauwkeurig bijgehouden. Terwijl de Jifeline specialist op afstand zijn werk uitvoert kan de monteur een andere klus onder handen nemen.

Er zijn ook situaties waarbij de monteur stand-by moet staan om handelingen te kunnen verrichten. De contactsleutel omdraaien bijvoorbeeld blijft vragen om fysieke arbeid. Op het moment dat dit nodig is verschijnt in de app een melding die de monteur vertelt wat er moet gebeuren.