Er wordt wat afgevreeën in de auto

“I’m riding in your car…. You turn on the radio….”. Wie heeft er wel eens gedroomd van het bedrijven van de liefde in de auto? Of eigenlijk: wie niet? Uit onderzoek blijkt dat een op de drie Nederlanders daadwerkelijk wel eens de ruiten heeft laten beslaan (“Steamy windows…”).

Uit Het Nationale Automobilisten Onderzoek van mobiliteitsplatform www.eileen.nl. blijkt dat 1,1% dat zelfs deed terwijl een van de twee partners aan het rijden was. Als andere favoriete auto’s waarin het goed vrijen is kwamen naar voren de Opel (#2) en de Fiat (#3). Wie dacht dat mensen in de auto vrijen omdat er thuis geen gelegenheid voor is – jongeren en vreemdgangers – ziet over het hoofd dat mensen het kennelijk ook leuk vinden om ‘het’ in de auto te doen.Het automerk dat daarvoor het meest werd gebruikt is de Volkswagen.

Dat de eigen auto niet altijd even geschikt is voor het minnespel, blijkt uit de vraag in het onderzoek welke auto er ook voor in aanmerking zou komen, naast hun eigen auto. Een ruime auto, was het meest gegeven antwoord. Een verlengde limo, een camper (vooral 55 plussers) of een grote Amerikaanse auto werden met name genoemd. Ook een Rolls Royce met leren bekleding, een vrachtauto of een cabrio met het dak open trokken veel respondenten aan. Sommigen wilden voor die gelegenheid de Gouden Koets wel even lenen.